Att trivas med sitt utseende

Sociala medier har idag blivit en stor del av många människors liv och påverkar oss på extremt många olika sätt och djupare än vi kanske tror många gånger. Detta gör också att vår samtid har fått en extremt stor fixering vid utseende och många lägger stora delar av sin kraft och energi på att fundera över och vara missnöjda med hur de ser ut. Detta är såklart en stor källa till psykisk ohälsa och bidrar till att många människor, speciellt unga, inte mår bra. Att trivas med sitt utseende är alltså viktigt och i denna artikel lyfter vi några tips på saker man kan tänka på för att trivas med hur man ser ut.

Träning

Istället för att fokusera på vad andra kommer att tycka om en bör man hålla det stora fokuset på att må bra och att se ut på ett sätt som gör att man själv blir glad. En stor del av utseendet i dag är kopplat till träning och även på detta område finns det en mängd olika normer i samhället som försöker styra hur man ska se ut för att passa in. Ett sätt att gå ifrån dessa normer är att man istället för att träna på ett gym väljer att träna hemma och göra de övningar som man känner passar en själv och som man mår bra av. Man behöver inte ha avancerad utrustning utan kan till exempel köpa hem några kettlebells som man kan använda till sin träning. Kettlebells är fantastiska redskap som man kan använda vid styrketräning och de går att använda i en mängd olika övningar.

Smycken och kläder

När det kommer till saker som kläder och smycken bör man även på detta område tänka efter vad man själv tycker är snyggt och trivs med snarare än vad man tror att andra ska tycka om det man tar på sig eller köper. Därmed inte sagt att det är fel att bry sig om hur man ser ut och att ha ett intresse i att till exempel köpa smycken och olika accessoarer som man kan använda. Men om man märker att man bryr sig mer om vad andra säger eller tycker om hur man ser ut, snarare än vad man själv tycker om olika kläder och smycken, bör man ta sig en funderare. Det är också helt okej att inte alltid orka sätta sig in i eller bry sig speciellt mycket om sitt utseende. Att ha till exempel smycken eller plagg hemma som man vet att man alltid trivs i och kan använda när man saknar inspiration eller lust kan vara en bra idé. På så sätt behöver inte varje dag ha ett stort fokus på vad man har på sig och varför och man ökar chanserna för sig själv att ibland bara få vara.