Smycken och accessoarer har större effekt än kläder

Accessoarer och smycken är perfekta att använda för att komplettera kläderna och frisyren, men det kan ibland vara svårt att få till den perfekta helheten. Frisyr, kläder och accessoarer ska komplettera varandra men samtidigt ska det inte vara allt för överdrivet matchat. Det är en fin balansgång mellan för mycket och perfekt. När du ska smycka dig själv, tänk innan vilken typ av stil du vill ha och matcha med kläderna. Accessoarer och smycken kan ha en mycket större effekt än plagget i sig.

Glasögonen är en perfekt accessoar

Genom att tänka på dina glasögon som en accessoar som ska hjälpa dig att lyfta ditt utseende kan de nödvändiga glasögonen bli roliga. Inom kategorin läsglasögon dam finns det mängder med glasögon som både är snygga och prisvärda. Glasögonen kan verkligen lyfta en outfit på ett mycket bra sätt.

Trender 2021

I år är bland annat orange en färg som är trendig på allt men fungerar utmärkt på framförallt accessoarer och smycken. Det kan vara olika nyanser av orange. Dessutom är det trendigt med en stor halskedja. En halskedja kan bäras utanpå kläderna och kan matchas med en i övrigt stilren och minimalistisk stil. Ringar som pryder flera fingrar är också något att satsa på 2021.

Välj smycken efter frisyr

Har du långt hår kan du med fördel använda stora örhängen och gärna en färg som är motsatsen till hårfärgen för att synas. När det kommer till halsband är ett längre halsband med ett större smycke bättre till långt hår. Halsband som sitter nära halsen har en tendens att försvinna bland håret. Vill du att smyckena ska ha fullt fokus kan du ha uppsatt hår. Med kort hår syns nacken och halsen mycket och då kan du lägga fokuset på ett halsband som är lite större. Detta fungerar även om du har axellångt hår eller page.