Smycken och accessoarer – för alla, alltid

Människan har genom alla tider tyckt om att smycka sig. Att pierca sig är en tradition som går många hundra år tillbaka i tiden även om vi idag ser det som en modern företeelse. Arkeologiska fynd visar på att man redan för 5000-6000 år sedan gjorde hål i valda delar av kroppen för att pryda dem med smycken.

Inte bara prydnader

I många kulturer har smycken större betydelse än i till exempel Sverige och så har det alltid varit. Ett exempel är europeiska sjömän som under medeltiden bar örhängen som säkerhet; dog man under en seglats i främmande land skulle örhängena kunna betala för en begravning.

Kvinnor och män, i alla material

Smycken har gjorts i de allra flesta material som går att arbeta med; guld, silver, mässing, glas, tenn, hår, läder… bara fantasin sätter gränser. Lädersmycken var förr förknippade med punkkulturen men är idag populära hos de allra flesta och nästan oavsett vad du söker kan du finna det i läder hos AccessorShop. Men här finns inte bara smycken i läder utan en mängd andra accessoarer och material och du kan shoppa för både män, kvinnor, barn och hundar.
Många ser smycken och accessoarer som något typiskt kvinnligt men sett till historien är det lika mycket manliga attribut och bland annat romarna lät pierca sig som ett tecken på mod och styrka. Men kanske kan olika material vara mer kvinnliga vs manliga? Eller mer populära i olika delar av världen eller Sverige? Oavsett vilket är det viktigaste att man smyckar sig och väljer accessoarer utifrån sig själv. Det man själv tycker om och kan stå för, kanske en tass, regnbågsflagga eller fredssymbol.

Välj rätt förvaring

Oavsett vilka smycken och accessoarer du väljer ska du förvara dem rätt. Helst separerade från varandra i små påsar och ordentligt nedpackade i till exempel en egen necessär.