Sälj fler smycken och accessoarer med live shopping

Driver du en webbshop eller en fysisk butik? Då kan du sända shoppingevent live för att på ett roligt och smart sätt visa kunderna vilka smycken, kläder och accessoarer som du har att erbjuda.

Testa live shopping

Idag lever vi i en upplevelseorienterad värld. Det innebär att dina kunder inte bara vill ha själva varan, halsbandet eller klockan, utan en upplevelse medan de shoppar. Här kommer live shopping in. Live shopping innebär att du sänder ett live-program med varorna i din webbshop. Dina kunder tittar på livesändning och kan samtidigt chatta och delta i själva streamingen. De kan ställa frågor och du kan visa upp detaljer, funktioner och färger. Under själva sessionen har de inloggade kunderna en liten kundkorg i sin chattruta, så det är lätt för dem att handla. Efter live shoppingen kan du lägga upp eventet på Youtube, Instagram eller Facebook. Dels så att deltagarna kan återkomma till eventet och dels så fler kunder kan titta på det. Under live shopping säljer du naturligtvis också varor. Det blir lite som en modeuppvisning, men med mer interaktion. Gå in på Mavshack och testa live shopping med dina kunder.

Sälj fler smycken och accessoarer

Smycken, mode och accessoarer är perfekta produkter för just live stoppning. Det är saker som både är visuella och lätta att shoppa, till skillnad mot teknikprogram och andra saker där allt måste vara exakt. Din webbshop kommer att stå ut i konkurrensen, då du lättare kommer att kunna skapa en personlig relation till dina kunder. När du ska ha ett live shopping event bör ni vara minst tre personer, men helst fyra. En-två framför kameran. En person som sköter kameran och så måste det vara en person som sitter vid datorn och chattar med kunderna. Genom att vara två framför kameran blir det lättare att samtala. Som webbshopsägare kan du visa den andra personen dina halsband och armband. Personen kan få vara lite modell. Eller så turas ni om. För att maxa eventet bjuder du in en influencer som får vara din ”modell” och testa de olika accessoarerna och smyckena. Ett smart sätt att få fler och nya besökare och kunder.